Свързани новини

23.11.2016 09:51

ДПС предлага преходен кабинет, без участието на Плевнелиев

Видян 1228 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ахмед Доган е поздравил представянето на ДПС на президентските изборите. След вота той се виждал с актива на партията си и в дома си в Бояна. Ръководството се е събирало и в партийната централа. Това каза зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Четин Казак пред bTV.


 


ДПС предлага да се състави временно правителство от „системните партии” и работата на парламента да продължи, тъй като мандатът на президента Росен Плевнелиев е в края си и той не би трябвало да прави служебно правителство. Този преходен кабинет да действа до встъпването на новия президент в длъжност, обясни  Четин Казак.


Казак отказа да разкрие какъв коментар за изборите е направил пред ръководството на ДПС почетният председател на движението Ахмед Доган. "Няма да препредавам думите му. Събирахме се и при него, и в централата", коментира лаконично Четин Казак.


Под „системни партии” Казак обасни, че разбира партиите, признати и членуващи в европейски структури. „Ние предлагаме да се преговаря за преходен кабинет, но ако няма политическа воля, няма смисъл повече да се обсъжда този въпрос”, допълни депутатът от ДПС.


Той коментира, че изборите за президент са показали категорично, че българите искат промяна и едно стабилно, проевропейско поведение. „Ние се представихме успешно, въпреки че нямахме собствен кандидат. На балотажа подкрепихме генерал Радев”, припомни Казак.


Според него, за разлика от ДОСТ, ДПС не се е крило зад гърба на някоя партия, а е показало каква е реалната подкрепа дава на новоизбрания президент. „Благодарим на избирателите ни в Турция, ще продължим да работим сред тях и да им решаваме проблемите. Но там се работи трудно и понякога посланията на кандидатите са изкривявани или трудно достигат до избирателите”, каза още депутатът.


Той обяви, че ДОСТ няма принос за гласовете, получени в полза на Цачева и посъветва да се изчакат парламентарните избори, за да се види каква е истинската подкрепа за отцепниците от ДПС. Казак бе категоричен, че хората в Турция са били "заблудени" и затова са гласували така.


"Резултатите от изборите са добри, целта бе да имаме предсрочни избори и вече сме на път да ги постигнем. Ахмед Доган също даде висока оценка на свършеното", допълни Казак. "Лидерът на ДПС е само един, докато Карадайъ ръководи партията достойно в тези трудни за всички ни времена", каза още той.


 


В движението са доволни от избора на Румен Радев за държавен глава. Дават висока оценка на участието на ДПС в президентските избори, защото те са поставили края на управление с участието на националистически и ксенофобски елементи. Очевидно последното бе по адрес на Патриотичния фронт, който подкрепяше кабинета "Борисов-2".


 


"Лидер е само г-н Доган, г-н Карадайъ е председател", уточни Казак.


В ДПС настояват в месеците до предсрочните парламентарни избори България да се управлява от правителство, което се ползва от подкрепата на парламентарно представените партии. А не такова, в чието съставяне да е водещ президентът Росен Плевнелиев. Най-добре било такъв кабинет да съчетава и политически, и експертен характер.


 Източник: Епицентър



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион