Агенцията по безопасност на храните започва масови проверки на търговските обекти преди Никулден. Инспекторите припомниха, че трайността на рибата е два дни, но при положение, че се съхранява върху лед при температура между -1 и 4 градуса. В противен случай тя може да бъде опасна за консумация.
Именно неправилното съхранение на стоката е основното констатирано нарушение в дните преди Никулден. Инспекторите се заканиха, че ще бъдат проверени всички водоеми за развъждане на жива риба, търговски обекти и заведения за обществено хранене.
И докато в специализираните магазини за риба рядко има нарушения, то на сергиите основните правила за съхранение на стоката, не се спазват.
От агенцията призовават гражданите да сигнализират за нарушения.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Делът на еврото в глобалните ...
бТВ Синема 21 април 21:00ч.
Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит
-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…