22.11.2016 15:01

Градският еко транспорт е приоритетът на София

Видян 1402 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   София бе избрана да председателства Форума за мобилност на мрежата от европейски градове към EUROCITIES  за следващите две години.  Решението за избор на домакин бе взето с тайно гласуване на заседание във финландския град Тампере, което се проведе от 17 до 19 октомври. София официално встъпи в длъжност като град-домакин на Форума през месец ноември. Припомняме че през месец април миналата година столична община бе домакин на Форум за  мобилност на мрежата от европейски градове EUROCITIES,  като тогава събитието бе открито лично от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.


 Форумът за мобилност към EUROCITIES осигурява на членуващите градове обмяна на добри практики за устойчива градска мобилност, както и съдействие в интерес на градовете пред европейските институции – Европейската комисия, Европейския парламент и  Комитета на регионите.


Организацията представлява мрежа на европейските градове, включваща повече от 140 населени места от над 30 страни. Чрез шест тематични форума, голям брой работни групи, проекти, дейности и събития,  EUROCITIES предлага на своите членове платформа за споделяне на опит и обмяна на идеи за развитието и внедряването на европейски политики, нормативна уредба и програми. Столицата ни е пълноправен член на мрежата от 2004 година.


Председателството на форума за мобилност от страна на нашата столица, ще даде отлична възможност на София и Столична община да профилират и изявят своите приоритети в сферата на градската мобилност на европейско ниво.


Като основна тема  по време на двугодишното ни председателство на Форума за мобилност на мрежата от  европейски градове, столицата ни ще заложи развитието на градския еко транспорт, посредством развитието на енергийно-ефективен обществен транспорт, щадящ околната среда чрез увеличаването на броя на нискоемисионните превозни средства. Сред останалите приоритети на София за предстоящия мандат, като председател на Форума, са увеличаване на дела на устойчивите видове транспорт – обществен, велосипеден и пешеходен, както и подобрена мобилност чрез намаляване на задръстванията и увеличаване на безопасността и сигурността на транспорта.  Работата по дейността на форума ще се ръководи от Столична община с активното участие на Центъра за градска мобилност.


Дейността на София като председател на Форума за мобилност през предстоящия мандат ще бъде подкрепяна от град Манхайм, Германия, който беше избран за заместник-председател.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Кан вади 97-г. 7-часов филм за Наполеон

Кан вади 97-г. 7-часов филм за Наполеон

Легенда, позната на киноманите по цял ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и