Свързани новини

22.11.2016 13:19

ДПС: Плевнелиев няма право да съставя служебно правителство

Видян 1412 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Според нас в настоящият президент, чиито мандат изтече с провеждането на президентските избори и до 22 януари остава единствено и само да предаде властта на президентската институция, той няма нито юридическо, нито морално право да е част от този процес. Включително да съставя каквото и да се служебно правителство, включително и да участва във формирането на такова. Това каза пред журналисти след консултации с президента Росен Плевнелиев председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде „Фокус“.



Карадайъ заяви, че в момента са на ход политическите партии. „Има едни политически партии, които се наричат самосистемни. Нека поне веднъж самонаричането и действията им да покажат, че са системни. Няма нищо извънредно. Нормален процес. В този процес нещата могат да се подредят“, коментира Карадайъ. По думите му има различни възможности и са на ход онези, които наричат себе си системни партии, да покажат, че могат да носят отговорност пред народа. „Ние предлагаме, дали сме своя принос, обърнахме сме първо към отделните политически субекти, към основните партии, в последствие и от трибуната на Народното събрание призовахме да се седне на масата и в диалог за този преходен период да се постигне консенсус около 3-4 неща“, обясни той. По думите му няма никакъв проблем ДПС да седне на масата с тези партии, които се самонаричат отговорни и в диалог да отидат на нормални и честни избори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни