Свързани новини

21.11.2016 16:37

Нова система ще следи автобусите да идват навреме

Видян 1815 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нова система за контрол над всички превозни средства трябва да бъде въведена до края на годината в обществения градски транспорт, съобщи  специално за 19’ изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Христиан Петров.
По думите му, GPS системата, която съществува в момента, ще бъде променена и ще бъде въведена т.нар. EVL система, която ще проследява всички превозни средства от градския транспорт.  



Чрез нея ще следим движението на средствата от обществения  транспорт на много по-малък интервал от време и ще знаем всяка секунда къде се намира и дали е спрял на спирка, обясни Петров.



Веднага след това ще заработи новата уеб платформа на ЦГМ, която ще е свързана с EVL системата и чрез нея всеки ще може да планира придвижването си от точка А до точка Б в реално време, каза още той.  



По думите на изпълнителния директор на ЦГМ, информация за възможните връзки между различните превозни средства ще има на спирките и вътре в обществения превоз, така че и хората, които не използват мобилни устройства да имат достъп до информация.
Данните от новата система ще бъдат свободни за ползване от всеки, който иска и има нужда от тях, каза още той и допълни, че са необходими най-вече на фирми, които могат да ги интегрират в техни приложения.



Много компании, а и отделни граждани, често ни задават въпроса, дали ще има такива данни, сега съм доволен, че най-после можем да им ги предоставим, нужно е само още малко търпение, обясни Петров.



19’ припомня, че от 1 октомври ЦГМ пусна новата карта за градски транспорт. С нея, освен в градския транспорт, може да се ползват и намаления при посещението на столичните музеи, част от заведенията за бързо хранене, както и книжарниците.
Превозният документ е на стойност 20 лв., а валидността му е три дни.



От ЦГМ обясниха, че картата е специално създадена за туристите на града и може да бъде закупена от пунктовете за издаване на превозни документи.



Над 30 обекта в столицата вече са заявили желание да правят отстъпки на ползвателите на картата. Музеите предлагат намаление от 10 до 50%.  Например входът за Националния археологически музей е 10 лв., при намаление от 10% - желаещите да го посетят ще заплатят 9 лв.



При покупка на книга от някои столични книжарници, притежателите на картата ще имат 5% намаление. Същото важи и за част от ресторантите в града. 10% е отстъпката пък за една от веригите заведения за бързо хранене.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще