Свързани новини

21.11.2016 12:16

Такса смет остава същата през 2017 г.

Видян 1360 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Такса смет в София остава същата през 2017 г., увери кметът на столицата Йорданка Фандъкова. По думите й, общината предвижда 172,8 млн.лв. за управление на битовите отпадъци за догодина.


Кметът представи план-сметката за управелние на битовите отпадъци за 2017 г., разработена от зам.-кметовете по екология - Мария Бояджийска и финанси - Дончо Барбалов. Тя посочи, че през последните години общината е подобрила почистването на града и допълни, че проблемът с третирането на битовите отпадъци е решен трайно с изграждането на трите инсталации за преработка на отпадъци, със затварянето на старите депа и началото на тяхната рекултивация.


Фандъкова увери, че с над 5 млн. лв. ще бъдат увеличени средствата за почистване на междублоковите пространства за следващата година. По думите й, средствата ще дойдат от намаляването на разходите за проучване, проектиране, изграждане и третиране на битовите отпадъци, заради големия напредък в тази сфера.


Тя припомни, че през последните години общината започна процес по създаване на специализирани звена към районните кметове, които да се грижат за почистването и поддържането на междублоковите пространства, както и за малки ремонти.


„Започнахме внимателно с няколко района, сега имаме общо 16 специализирани звена в 16 столични района. С наличието на повече средства през 2017 г. те ще продължат да се грижат за поддръжката на тези пространства, като дори ще имат право да правят малки ремонти", каза още тя.


През 2018 г. боклукът от центъра на София ще бъде под земята, съобщи  кметът. Тя увери, че от догодина ще започне поетапното изграждане на подземни контейнери в централната градска част. Те ще бъдат разположени на улиците: Солунска, Иван Шишман и Граф Игнатиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп