Свързани новини

21.11.2016 09:30

ЕС иска да забрани православието

Видян 22534 пъти | Коментари 2
Гласували 6 рейтинг: 2.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна


Европейският парламент се готви да приеме резолюция за "борба с идеологическата диверсия". Нейната цел е да се забрани „пропагандата” на православието.



Тези действия са насочени към много страни от ЕС - половината от всички. България, Румъния, Гърция и Кипър са православни, а в Хърватия, Словения, Литва, Латвия, Естония, Чехия и Словакия има големи православни малцинства. Дори и в Германия има над 3 милиона православни.



Днес в Европейския парламент в Страсбург ще има заседание на комисията, на което ще бъде обсъден общоевропейската резолюция за борба с пропагандата.  Според достоверен източник на RT, в последния момент в проекта е внесена  поправка, в която е написано, че православието става опасно, защото  пропагандира своите християнски ценности и разширява влиянието си в целия свят. Текстът на резолюцията има за цел да призове ЕС да започне борба с „православната пропаганда” в Европа и по света.  



Проектът на резолюцията за борба с пропагандата е одобрен от комитета по международни дела в ЕП през октомври тази година. Автор на документа е евродепутатът от Полша – Анна Фотига. Сега съдбата на проекта зависи парламента на ЕС. С гласуване те ще решат дали да го приемат или да го отхвърлят.  



В случай, че резолюцията бъде приета, ще бъде пратена за одобрение в Европейския съвет, Европейската комисия и на Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност – Федерика Могерини.



Ако поправката в резолюцията бъде приета ще бъдат нарушени демократическите ценности на съюза, в това число и на свободата на словото.
Интересен факт е, че една от първите книги, издадени на български език е Защита на православието, нападнато от протестантски мисионери с разни брошури от Отец Матей Преображенски. Изданието е отпечатано в Османската държавна печатница в Русчук, днес – Русе, през 1870 г.
Дори по времето  Османското  робство е имало защита на православие и то е било съхранено, а сега ЕС иска да ни го забрани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби