Свързани новини

19.11.2016 09:41

Кои ще бъдат в администрацията на Тръмп?

Видян 1720 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият президент на САЩ Доналд Тръмп трябва да определи членовете на бъдещата си администрация, която ще започне работа на 20 януари 2017 г. Той е избрал сенатора от щата Алабама Джеф Сешънс за министър на правосъдието на страната. През февруари Сешънс бе първият, който подкрепи Тръмп по време на предизборната му кампания. Тогава се появиха спекулации, че той ще бъде негов възможен вицепрезидент. Сешънс е бил председател на сенатската комисия по миграцията.


 По-рано се появиха спекулации, че завършилият право в Харвард бивш политически противник на Тръмп - Тед Круз ще заеме поста министър на правосъдието. Двамата се срещнаха в Тръмп Тауър преди дни.


Тръмп е определил конгресмена от щата Канзас Майк Помпео за директор на ЦРУ. Помпео е представител на консервативното крило на Републиканската партия на САЩ и яростен критик на ядреното споразумение с Иран. .


Тръмп е предложил на пенсионирания генерал-лейтенант Майкъл Флин поста на съветник по националната сигурност на САЩ. Флин, известен демократ и бивш директор на Агенцията за военно разузнаване, беше един от най-високопоставените представители на националната сигурност подкрепящи Тръмп, когото той неофициално съветва по външната политика по време на първичните избори. Той е известен още с това, че защитава здравите контакти с Русия, както и че е критик на президента Барак Обама.


По-рано бившият председател на Конгреса на САЩ Нют Гингрич отхвърли възможността да участва в новата администрация.


 Тръмп разглежда като възможна номинация за министър на отбраната генерала от резерва Дейвид Петреъс, който през 2012г. се оттегли от поста шеф на ЦРУ заради извънбрачна връзка.


Сред обсъжданите имена за ръководител на Пентагона са още двама генерали от резерва, бившият съветник по въпросите на националната сигурност Стивън Хадли и бившият сенатор Джим Талънт.


Източник: Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева