Свързани новини

16.11.2016 17:01

Меркел купува червените с президентски пост

Видян 1819 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мути или Мамчето, както немците казват на своя канцлер, подкупва сегашните си коалиционни партньори – червените, за да й осигурят четвърти мандат като министър-председател на най-мощната държава в Европейския съюз, а с това и ръководството на самия ЕС. Ангела Меркел отлага парламентарните избори от пролетта за есента. Вместо тях ще се избира президент и името му е известно – сегашния външен министър Щайнмайер. Той е представител на социалистите в правителството.



Срещу това от тях се очаква да не се увличат по коалиция с другите леви партии – Зелените и бившите комунисти от ГДР, с които вече говорят по тази тема, а да подкрепят още едно канцлерство на Меркел. Според източници от дипломатическите среди, в това число и в София, лидерът на червените Зигмар Габриел, който е вицеканцлер и, също като Меркел, е от бившата Източна Германия, бил навит на офертата на Мамчето. Двете им партии, които би трябвало да се противници, понеже са най-големите – съответно вляво и вдясно, от три и половина година заедно управляват нацията. Мнозина се шегуват, че ФРГ е под „гедерейско робство”.



Не е тайна, че Меркел още през 2013 г. желаеше да види широка, или както наричат своята в Германия – Голяма ляво-дясно коалиция на БСП и ГЕРБ в България, а сега натиска моделът да се реализира и след предсрочните парламентарни избори догодина.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.