Свързани новини

16.11.2016 09:35

Асад: САЩ с Тръмп могат да ни бъдат съюзник, подобно на Русия и Иран

Видян 1438 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 В интервю за португалската държавна телевизия президентът на Сирия Башар Асад заяви, че Доналд Тръмп би могъл да бъде естествен съюзник на Дамаск в борбата с тероризма, информира БНТ.


 Според сирийския държавен глава все още е твърде рано да се каже какво точно смята да прави Тръмп, но ако той продължи войната срещу джихадистите, Съединените щати могат да бъдат съюзник на режима, подобно на Русия и Иран. Асад допълни, че Тръмп може и да не успее да спази обещанието си да се бори с терора, тъй като голяма част от администрацията във Вашингтон е против него.


 По-рано Доналд Тръмп обяви, че Вашингтон трябва да се съсредоточи върху опитите за спиране на „Ислямска държава", а не върху свалянето на режима в Дамаск.


 Асад заяви още, че не приема военна операция на Турция на територията на страната му, предава руската информационна агенция Газета.ру, цитирана от „Фокус".


Асад определи турския си колега като „болен човек". „Вие говорите за болен човек. Той е президент с мания за величие. Живее във времената на Османската империя, не в настоящето. Изключен е от реалността", коментира Асад по повод личността на Ердоган.


Държавният глава на близкоизточната република подчерта, че терористите са дошли на територията на Сирия „през Турция и с подкрепата на Ердоган".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв