15.11.2016 14:31

Броят калориите и на бирата

Видян 1444 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Производители на бира вече изписват на етиката съдържанието на калориите, съобщи изпълнителният директор на Съюза на пивоварите в България - Ивана Радомирова, цитиран от Монитор. Това се прави, въпреки че по регламент няма такова изискване, за разлика от безалкохолните напитки, уточни тя и допълни, че информацията на калориите може да се намери и на интернет сайтовете на пивоварите.


По данни на съюза, в 100 мл светло пиво има между 43-45 калории, а в тъмната бира има 48-52 калории. Освен това пенливата напитка няма мазнини и сол и съдържанието на въглехидрати е 1-2 гр. Най-малко са калориите в безалкохолната бира, които са между 18 и 23 на 100 мл, а в ниско алкохолните съдържанието е между 28 и 30. Най-калорично е тъмното пиво.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.