Свързани новини

15.11.2016 10:22

Горанов: Възможни са популистки упражнения с бюджета

Видян 1717 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бюджетът за догодина остава за обсъждане в парламента, каза в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия финансовият министър в оставка Владислав Горанов. Той предупреди, че са възможни популистки упражнения с най-важния финансов закон.


Бюджетът е на хората, само че едно правителство има право да каже за какво. Сега въпросът е дали едно правителство в оставка има право да каже как и за какво, заяви Горанов.


Той изрази опасения, че между първото и второто гласуване на бюджета различни партии могат да отправят популистки искания: Могат да бъдат наложени такива неща, които да поставят в риск публичните финанси за години напред. Например - исканото от Патриотите увеличение на пенсиите, което ще струва 1,5 млрд. лева, и предложението на БСП за отпадане на плоския данък, коментира той.


Не ми се иска да си мисля, че ГЕРБ би залитнал към популизъм. Има такива настроения. Те не са здравословни, допълни Горанов.


Изборната загуба на Цецка Цачева той коментира с думите: Очевидно много сме сбъркали пред българския избирател. Нямам смислено обяснение. Няма на кого да се сърдим, освен на себе си. Имахме грешки в кампанията.


Относно източването на КТБ финансистът увери: Всичко, което трябваше да бъде направено, беше направено – промяна в законодателството, обжалване на сделки пред българския съд.


 Източник: Гласове



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион