14.11.2016 17:12

Още 30 нови автобуса ще пристигнат в София до юни догодина

Видян 2049 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


До края на юни догодина се очаква да пристигнат поръчаните от Столичната община още 30 нови единични дизелови автобуса, които да сменят возила на градския транспорт в София от 1978, 1988 и 1989 г.



В края на октомври общинското дружество Столичен автотранспорт е обявило, че търси фирма, която в рамките на половин година да достави автобусите и да обучи шофьорите как да работят с тях, предаде Сега. За целта дружеството ще плати над 10 330 000 лв., а срокът, в който фирмите могат да подават оферти, е до 12 декември.



Два дни по-късно офертите ще бъдат отворени. С това обаче няма окончателно да приключи службата на най-старите возила в София - част от тях ще продължат да поемат по-отдалечени линии, основно до селата около столицата.  Причината е, че от общината не искат да пускат по-нови коли по старите пътища, докато не ги ремонтира.



19’ припомня, че през септември Столичната община пусна в употреба 110 съвсем нови автобуса от Китай. За тях тя плати над 40 млн.лв. Возилата са нископодови, климатизирани, с видеонаблюдение, мобилен интернет, ергономични седалки и са с най-високия екологичен стандарт в Европейския съюз - ЕВРО 6. В момента автобусите обслужват 9 линии на градския транспорт в София. Производител на возилата е компанията Джънджоу юйтун бус ко. лимитид, която миналата година спечели поръчката за изработката им.  



Плановете на Столичната община са през 2019 г. средната възраст на автобусите на градския транспорт да бъде 7 години, а най-старите возила да бъдат на 12 години. Преди година и половина общината смени с нови всички стари автобуси на линиите, които свързват Младост с центъра, автогарата и Южния парк.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп

овен

Имате безброй много идеи

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Имате безброй много идеи, но точно вие сте твърде