Свързани новини

14.11.2016 17:00

Тръмп взе вътрешнопартийната си опозиция в кабинета

Видян 1780 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Доналд Тръмп показа непоколебима воля да овладее политическата власт в САЩ като обяви назначенията на ключовите постове в своя кабинет. Лидерът на републиканската партия в Сената Райнс Прибъс ще бъде негов шеф на администрацията – този пост реално може да се сравнява с ролята на премиер или на първи вицепремиер в една европейска държава (припомняме, че президентът на САЩ се явява и това, което ние имаме като министър-председател). На лидера на вътрешнопартийната опозиция сенатор Стивън Банън пък е отреден поста шеф по стратегията или главен съветник – сиреч шапка на всички останали в политическия му кабинет, между които е и възловият съветник по националната сигурност, чиято роля може да се сравни с тази на силов вицепремиер у нас. 19’ напомня, че и двамата лидери не бяха фенове на Тръмп в кампанията. „Тръмп иска да ви направим горди със страната и да ви служим”, обърна се към американците партийният лидер Прибъс, цитиран от Ню Йорк Таймс.


Тръмп отговори в интервю за популярното предаване 60 минути и на протестърите на Сорос, които подкупват членове на т.нар. Изборна колегия, която трябва да потвърди вота на електората на 19 декември и официално да го „коронова”. „И аз смятам, че по-справедливо е спечелилият най-много гласове да става президент, но нашата система е такава, че държи всички щати да участват в играта и е създала Изборната колегия. Аз уважавам принципите и системата”, заяви новоизбраният от нацията президент.


Като още едно, прибавено към изброените, доказателство, че ДоналдЪТ не го е страх от никого и от нищо, той успя да се чуе с лидера на Китай Си Дзинпин. Напомняме, че в своята кампания Тръмп посочи именно КНР като потенциалния съперник на САЩ за световна доминация и с това обясни пренасочването на външнополитическите приоритети от Атлантика към Пасифика. Президентът определи разговора като „интересен”. Си е поздравил Тръмп за „победата в исторически избори”, за което е получил благодарности. Лидерите са изразили „ясно усещане” за взаимно уважение, като новоизбраният американски президент е подчертал надеждите си за по-силни отношения между двете държави, които да се придвижат напред, гласи комюникето от щаба на Тръмп.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби