Свързани новини

14.11.2016 16:24

ГЕРБ ту тегли, ту внася бюджет 2017

Видян 2827 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


ГЕРБ смая икономическата общност, инвеститорите и редовите данъкоплатци с разнопосочните си позиции по бюджета на страната за 2017 г., който ВЕЧЕ Е ВНЕСЪЛ в парламента и ВЕЧЕ БЕ РАЗГЛЕДАН В КОМИСИИТЕ. За два часа първо шефката на Бюджетната комисия МенТа Стоянова обяви, че проектът ще бъде изтеглен, а после финансовият министър Горанов, който 3 дни по-рано допусна такава възможност, я контрира и успокои духовете, че ще се гледа в пленарната зала.



19’ уточнява, че чисто практически, дори да бе изтеглен проектът за 2017 г., за който се разбра, че е сбъркан с 2 млрд. лв. в изчисленията (7% от сумата на разходите), с държавата нямаше да се случи кой знае какво. При неприет бюджет, в новата година се изпълнява миналогодишният с непроменени параметри. Сумата просто се разделя на 12 равни части. От друга страна, според нашето законодателство финансовият министър има право на корекции, които през последната приключена 2015 г. са над 1300 (!) при смайващото управление на държавните финанси от Владислав Горанов.



При това положение България би си спестила някои ненужни разходи  като купуване на 35-годишни самолети 3 ръка и кораби 2-а ръка, включително плавателен съд за събиране на нефтени разливи, въпреки че Тотал вече 2 седмици не отговаря на 19 минути с конкретни числа: намерен ли е и колко нефт в Черно море, кога може да започне да се експлоатира, какъв дебит се очаква да има находището, кой ще финансира 128 км тръбопровод или танкери и спец.пристанище за доставяне на черното злато до сушата и какъв процент концесионна такса се предвижда за държавата при 0,75 до 2% за златодобива от канадците Дънди прешъс.
Снимка: Клуб Z



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв