Свързани новини

14.11.2016 16:17

ГЕРБ и БСП изравнени за парламентарен вот

Видян 1915 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако изборите за парламент бяха днес, ГЕРБ и БСП на практика са с изравнени сили, както беше на вота през май 2013 година. Припомняме, че той се проведе 3 месеца след оставката на първото правителство на Бойко Борисов. По данни на Галъп, получени на излизане от избирателните секции в неделя, 31% биха дали гласа си за ГЕРБ. БСП е скочила с 10% за 10 дни и вече се радва на подкрепата на 28,9% от електората.



Както 19 минути написа още след първия тур, ключът за следващото управление е в патриотите. Неясно защо Галъп отделя процентите на Патриотичния фронт и на Атака, но заедно те правят 8,7%. Както се видя на президентските избори, обединението на трите партии им носи и бонус от избирателите, така че получените близо 9 на сто могат да достигнат и 15-те процента, които изкара общата кандидатска двойка Каракачанов – Нотев.



Четвърта политическа сила е ДПС, която събира 5,8% от гласовете. Тя е с по-малка база от нововъведеното квадратче Не подкрепям никого, което събира 6,2% или повече гласоподаватели,  отколкото има в цяла Варна.



Галъп мери Реформаторския блок като едно цяло, въпреки че в седмицата между втория тур ДСБ обяви категоричното си намерение да се отцепи от файтона хора на Кунева, Лукарски, Ненчев и Ердоган ( Дал-Исмаилов). Така че постигнатите 3,8% трябва да се поделят на 2 – ДСБ безспорно е с най-голяма електорална тежест от партиите в досегашния „блок”.



Въпреки всичките си претенции, АБВ изкарва 3 пъти по-малък резултат от кандидата си за президент Ивайло Калфин – невероятните 1,3%. Още по-зле е Татяна Дончева с 0,8%, а тя имаше претенции да бъде общ кандидат-президент на обединената левица, ако се беше събрала.
Най-нещастен от цялата компания е Лютви Местан с 0,5%, готови да гласуват за неговат,а подчинена на диктатора Ердоган тюркоезична партия ДОСТ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,