Свързани новини

13.11.2016 22:51

Радев: За мен днес е само началото на най-важната мисия в моя живот

Видян 1975 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес демокрацията в Българя победи апатията и страха. Въпреки блъфовете на властта за апокалипсис, вие гласувахте за промяна. Вотът даде отрицателна оценка на властта. На всички вече е ясно, че в България има нова ситуация, в което няма нищо драматично.


Това каза новоизбраният президент на Република България Румен Радев.


Радев благодари на всички гласували у нас и зад граница, както и на всички участници в изборния процес и на органите на реда.


Водихме почтена кампания и доказахме, че в България могат да се водят избори с етична кампания.


За мен днес е само началото, началото на най-важната мисия в моя живот - да работя за благоденствието на България, в която да има единение, надделяващо омразата от миналото, каза Румен Радев.


Продължаваме заедно, допълни той.


Ние бяхме близо до хората и им обяснихме, че ще се съобразяваме с националните интереси, с интересите на българските граждани, каза още Радев. Така той обясни широката подкрепа, която получи.


Цифрите са такива, че всички гласове на ДПС да отидат при кандидата на ГЕРБ, пак не им стигат. Това каза Румен Радев в отговор на обвиненията за договорка между БСП и ДПС.


Аз нямам партийни и лобистки зависимости. Имам необходимите качества за тази дейност, но не искам да си давам сам оценка, каза той в отговор на въпрос за липсата му на политически опит.


Румен Радев се надява на добър диалог с президентите и на Русия, и на САЩ. Той припомни, че самият новоизбран американски президент е анонсирал, че ще работи за по-добър диалог с Русия.


Благодарности към гражданите изказа и вицепрезидентът Илияна Йотова.


Това не е победа за партия, не е победа за инициативен комитет, това е победа за всеки българин, независимо дали е гласувал за генерал Радев или не, защото днес ние имаме обединител на нацията, каза Елена Йончева, която е част от инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Румен Радев за президент.


Да си президент не е награда, тепърва започва голямата битка за генерал Радев, битката за голям диалог какво ни предстои.


България не е участ, България е нашата родина и ние заслужаваме да имаме лидер, който наистина ще милее за нея, допълни тя.


Корнелия Нинова, лидер на БСП, на свой ред изказа благодарности - на Румен Радев и Илияна Йотова, на Българската социалистическа партия, на всички, които без да са членове на партията, подкрепиха двойката за президент и вицепрезидент.


Това е отговорността на българския народ - да мисли за държаватаси и да избира силен водач, каза още Нинова.


По думите й сега отговорността е на политиците да осигури сигурност и достоен живот на избирателите.


Не аз спечелих тези избори, спечели ги българският нард, каза Нинова.


Източник: КРОСС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби