Свързани новини

10.11.2016 23:11

Емоции и сълзи по време на дебата между Цачева и Радев

Видян 4400 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Драматичен момент във финалния дебат между кандидатите за президент Румен Радев и Цецка Цачева по БНТ бе, когато кандидатката на ГЕРБ разкри, че нейният дядо Иван Цачев е бил убит от комунистите през 1952 година и се разплака в ефир.

  Цачева обещала на смъртния одър на баща си никога да не казва това. Тя му се извини, че е издала тайната.

  "Обидно ми е да казват, че съм ляв кандидат. Не съм красива, не съм първа младост, разследваха ме за дипломата, но никой не ме е разследвал за корупция. Но да ми кажат, че съм ляв кандидат...", каза Цачева и избухна в сълзи.

  "Съчувствам Ви. Г-жо Цачева, и аз не съм първа младост", каза Румен Радев, който прояви такт.

"И аз не съм", подкрепи го водещата Добрина Чешмеджиева и се обърна отново към Цецка Цачева: "Съжалявам, че връщането назад към историята, ви донесе лични емоции. Ще ви върна отново с друг въпрос, който според вас е най-успешният президент досега?"


"Мисля, че е неприлично кандидатите за президенти да дават оценки, всеки имаше добри инициативи, аз ще продължа онези, които считам, че са полезни, без да ме вълнува дали това е първи, втори, трети или четвърти президент", отговори кандидатът на ГЕРБ за президент.


По темата външна политика двамата коментираха избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ

Цачева заяви, че това е изборът на Америка и с този избор следва да се съобразим. Тя уточни, че ако бъде избрана за президент, ще работи с президента Тръмп. Но тепърва предстои да видим дали това е за добро или не, каза Цачева, като се обоснова, че Тръмп е ново лице за политиката

Радев отчете, че политиката на Тръмп ще повлияе на отношенията на САЩ с Китай, Русия и НАТО. "Ние имам традиционно добри стратегически отношения с САЩ и смятам, че смяната на едната личност няма да повлияе неблагоприятно на нашите отношения", заяви Радев. Той подчерта, че сътрудничеството на България със САЩ в сферата на отбраната трябва да продължи.

Цачева допълни, че много би искала търговските отношения и сътрудничество на България да минават през Атлантическия океан, като определи приоритет европейското сътрудничество.

По отношение на Русия, Цачева заяви, че би заявила на Путин, че България води прагматична и настояваща националния си интерес политика. Тя би го поканила, за да види нашите курорти и културното наследство, което е свързано с тесните връзки на народа ни. Цачева обеща да го заведе на "Панорамата" в Плевен

Радев постави отношенията ни с Русия на ясна прагматична основа, "Условия, при които да си върнем пазарите", заяви Радев, което ще е пречупено през въпроса за санкциите към Русия.

След нападки на Цачева към Радев, че е обявен за проруски политик в руските медии, ген. Румен Радев поиска да разбере какви са зависимостите на Цачева от Турция. Той поясни, че основната причина да пита е превесът на гласове в полза на Цачева именно в Турция. Цецка Цачева отговори категорично, че няма никакви зависимости.

"Аз съм като една българска майка, която не е обвързана с никакви олигархични кръгове, не участвам и не знам да съм разследвана в корупционни сделки, за връзки с други държави и посолства", каза тя.

Вярно е, че определени политически сили заявиха подкрепа за мен без да им е търсена, поясни Цачева. Тя обясни, че в смесените райони на България гласуването не може да отдели кои са турци и кои не, и че ГЕРБ не дели избирателите си.

По темата дали Турция е готова да стане част от ЕС, Радев бе категоричен, че не е готова, понеже има проблем в частта с условията, свързани с човешките права. Тя не е изпълнила тези 5 точки от всички 72 условия за споразумението за реадмисията с ЕС за безвизови пътувания.

Цецка Цачева коментира, че Турция все повече се отдалечава от заявения си европейски приоритет. ЕС има много ясна политика, според нея, в която има конкретни критерии към всяка държава. Само при изпълнение на всички критерии може да отпаднат визите за Турция, отбеляза тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и