Свързани новини

10.11.2016 14:31

Победа за 19’: МЗХ прекрати скандален договор

Видян 2020 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дълго време, след като 19’ разкри скандален договор за билети на агроведомството – по-добре късно, отколкото никога Министерството на земеделието и храните разтрогна контракта с агенция Юнайтед Травъл Ейджънси ЕООД.  Министър Десислава Танева е решила това, заради допуснати сериозни нарушения от страна на туроператора. Договорът беше за осигуряване на въздушен транспорт, хотелски настанявания и медицински застраховки при служебни пътувания за служителите на Министерството на земеделието и храните. Изпълнението е 58% от предмета на договора, видя TravelNews в aop.bg. Договорът се явява частично изпълнен, тъй като е предсрочно прекратен от страна на възложителя, поради системно неизпълнение от изпълнителя. Договорът е изпълняван точно и в срок до 15.09.2016 г. или почти 14 месеца, а общият му срок е 24 месеца, поради което изпълнението се явява около 58%. Изплатената сума по договора е 1099228.18 лева без ДДС. Общата сума беше за 2 млн. лв. без ДДС.



Юнайтед травъл ейджънси ЕООД беше класирана на първо място за обслужване за самолетни билети на Министерството на земеделието и храните. Тогава стана скандал с обосноваването от агенцията на даваната 100% отстъпка от цената на самолетните билети при пътуваща група от страна на ведомството. Авиокомпаниите дават при група от над 10 души обикновено отстъпка от порядъка на 15 максимум до 20%. Откъде евзела Юнайтед травъл тези фантастични 100% не се знае, коментираха тогава от сектора. Според тях това означава, че при група от страна на земеделското министерство, агенцията ще обслужи безплатно пътуващите. Отделно фирмата няма да начислява такса за обслужване на ведомството. "Питаме се откъде ще печели, как ще поддържа офиси и служители при тези условия. Няма да е изключено да видим служители на земеделското министерство по летища в чужбина, които не могат да се приберат заради поредния фалирал туроператор", смятаха от бранша.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци