Свързани новини

10.11.2016 14:21

Край на Америка за БГ с Тръмп

Видян 2995 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Републиканската партия от години се бори да прекрати порочната практика от данъците на бедните американци да бъдат обогатявани източноевропейски милионери. Идването на Доналд Тръмп за президент със сигурност значи край на финансирането на фондации като Америка за България и оформения приятелски кръг около нея, начело с Цветелина Бориславова и Иво Прокопиев.
Тръмп ще спести на американските данъкоплатци пари, а освен това Европа престава да бъде приоритет на САЩ, за да бъдат спестени пари и от НАТО. ЕС знае това и по тази причина прави собствена армия, от която България беше изключена и бе оставена в буферна зона– сигурно поради огромния авторитет, силния глас и кадърната дипломация на кабинета, без който не можем.
Случайно ли е, че точно преди президентските избори в САЩ Владимир Путин предложи на Америка оттегляне от Източна Европа, в това число от военните бази? Едва ли.



Тръмп смята, че Русия може да бъде негов партньор, на който да даде Европа, в замяна на подкрепа срещу смятания от Доналд за потенциален най-голям съперник за глобална хегемония Китай.



Позицията на Путин "за" и "против" Ердоган, която се промени два пъти за година, показва, че той е способен на дипломатическа гъвкавост, каквато би могъл да упражни и по отношение на Си Цзинпин.
През това време Тръмп обеща да лобира за приемането на две нови ядрени държави под носа на Китай – Япония и Южна Корея. Те няма как да получат „лиценз” без съгласието на Русия.



Правдивостта на цялата тази тъжна за Европа логика пролича по поздравленията, които почти със сълзи на очи поднесоха на триумфатора за Белия дом Меркел и Оланд, които до вчера го клеймяха като шут, клоун и т.н. А още повече по смехотворния президент – олигарх на Украйна Порошенко, който има много от какво да е уплашен, понеже Тръмп смята, че Крим си е руски. Без демократи в Белия дом, няма милиарди от Сорос и революцията ще изяде своите деца.  


Смешен плач

„Много форми на управление са опитвани и ще бъдат опитвани в този свят на грях и неволя. Никой не се преструва, че демокрацията е перфектна или всемъдра. Всъщност е казано, че демокрацията е най-лошата форма на управление, с изключение на всички други, които са опитвани през вековете.“— думи на Уинстън Чърчил, произнесени точно преди 69 години, на 11 ноември 1947 година.
Американците гласуваха, гласът им беше чут и гладкото и мирно предаване на властта вече е в ход, както повелява най-добрата американска традиция.
Що се отнася до Фондация Америка за България, ние ще продължим важната си работа в България. Като неправителствена, частна американска фондация, независима от политическа партия и принадлежност, резултатите от изборите в САЩ няма да повлияят на нашата ежедневна работа, приоритети или фокус. Ще продължим да работим неуморно с оптимизъм в името на големия потенциал на бъдещето на България.
Нанси Шилър
Президент
Фондация Америка за България






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи