Свързани новини

10.11.2016 13:33

В Севастопол са задържани украински диверсанти

Видян 1612 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Украински диверсанти, които са подготвяли нападения над военни обекти в Крим, са задържани в Севастопол. За операцията съобщават от Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус".


„Федералната служба за сигурност на 9 ноември в град Севастопол са задържани членове на диверсионно-терористична група на главното разузнавателно управление в Министерство на отбраната на Украйна, планирали извършване на диверсии в обекти от военната инфраструктура и животоподдържащите системи в Крим", се казва в прессъобщение.


При обиски са иззети мощни взривно устройства, оръжия и боеприпаси, средства за свръзка, както и карти на предполагаемите цели.


В Ленинския районен съд в Севастопол вече започна закрито заседание, в което се разглежда въпросът за ареста на украинските диверсанти, съобщи по-късно РИА Новости. Руската агенция се позовава на помощник- съдия Евгений Левин.


"Заседанието на съда започна", съобщи Левин. Но и той не уточни броя задържани, които са били доведени в залата. Обаче според друг източник на агенцията става дума за трима души.


По-рано разузнавателното управление на украинското министерство на отбраната отрече негови сътрудници да са били задържани в Крим.


Подобен случай имаше в Крим през август, припомня РИА Новости. Тогава руските спецслужби задържаха диверсанти, подготвени в Украйна.


Първата група беше открита в нощта на 7 август в района на селището Армянск. При задържането й загина служител на ФСБ. На мястото на сблъсъка руските командоси намериха 20 самоделни взривни устройства, боеприпаси и оръжие, с каквото са снабдени украинските спецчасти.


През нощта на 8 август руските служби предотвратиха още два опита в Крим да проникнат диверсанти. Тези опити бяха поддържани от бронирани машина на украинската армия. В операцията против тях загина още един руски военнослужещ.


Тогава украинските власти също отричаха, че Киев има отношение към пресечените терористични актове в Крим, пише РИА Новости. Обаче един от задържаните призна, че за нападение са били набелязани по-специално летището и автогарата в Симферопол.


Руската агенция припомня и изявлението на президента Владимир Путин, че политиката на диверии е "глупава и престъпна".


Източник: КРОСС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и