Свързани новини

10.11.2016 11:40

Властта обяви война на 19’ в стил Ердоган

Видян 15188 пъти | Коментари 0
Гласували 8 рейтинг: 4.2500
много слаба слаба добра много добра страхотна

19’ е един от двата опозиционни всекидневника в България (другият е Сега). И властта се опитва да го убие, както Ердоган – подкрепящият кандидата на ГЕРБ за президент турски диктатор, превзе вестник Заман тази година.



След като през 2010 г. в първия си мандат ГЕРБ направи наказателна ревизия на издателя на 19 минути, продължила над двойно повече от законовия срок, и уби фирмата, която даваше хляб на 125 души, не успя да довърши вестника. Защото той започна да работи с рекламни агенции.



Миналата есен, точно в кампанията преди кметските избори, 19 минути попита нарочно ли финансовият министър съсипва кандидатите на ГЕРБ като иска и получава  вдигане на общинските данъци?



Последва контакт на същия чрез известен политик. Бяхме „предупредени” да внимаваме. Нещо, което девета година не си е позволявал никой премиер, никой президент в България. Е, онзи, чието име няма да споменаваме, си го позволи.



Тази есен, отново насред кампанията, финансовият министър предложи нов фашизоиден данъчен пакет, гласуван на първо четене от депутатите, без да са го чели, както призна пред 19 минути виден икономист от народните представители на ГЕРБ. Стига само да споменем Данък Мъртвец, да прибавим свалянето на разплащанията в брой до 5000 лв. – това не е нищо друго, освен наливане на милиарди от джобовете в банковия картел. Който без друго получи тази година огромен подарък от същия този министър – теглене на милиарди заем, от който държавата нямаше нужда, влезе в резерва, но му плащаме лихвите от десетки милиони, а някои хора и институции прибират комисионни. И това далеч не е всичко.


Този път не получихме предупреждение. Направо основната рекламна агенция, която работи с вестник 19 минути беше блокирана „по подозрение” от НАП за изненада дори на конкретно натоварената със задачата данъчна.


Не, защото фирмата има каквито и да било задължения към хазната: чинно плаща не само ДДС и осигуровки, но и данък печалба, какъвто най-големите компании у нас си спестяват. „Подозират” рекламната агенция, защото е ... рекламирала! Което явно е незаконна дейност в България. И защото е плащала чинно за рекламите, които е пускала. Което явно изглежда подозрително на някого, който не е свикнал да си плаща сметките. И който не е изкарал един лев, още по-малко да е платил един лев някому като възнаграждение, понеже цял живот е бил чиновник, издигнал се благодарение на роднински връзки.



Странно ли е, че ударът срещу най-свободния вестник на България дойде ден, след като той сложи на „чело” на първа страница: Цецка в 2 фирми едновременно, разказващ за противозаконната търговска дейност на кандидата за президент на ГЕРБ, подкрепян от Ердоган. Апропо, когато затваряше вестник Заман, който разкри как режимът му снабдява с оръжие Ислямска държава, „султанът” го превзе, уж поради икономически проблеми на издателя. Някой да намира прилика?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей