07.09.2008 13:58

Военно-морски учения на Русия под носа на САЩ

Видян 1107 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Мощта на Русия расте и за това има много причини... Тя има огромни залежи от нефт и земен газ, които и позволяват да развива своята военна промишленост" е заявил пред кабелния телевизионен канал  C-Span главнокомандващият на Северното Командване на въоръжените сили на САЩ, генерал Виктор Ренюар.


На въпроса на водещия, дали днешна Русия представлява опасност за САЩ, военачалникът е отговорил, че не вижда опасност от разгарянето на нова "студена война". "Да, - допълва генералът, - ние виждаме, че Русия разширява своето военно присъствие и внимателно следим за придвижванията на руските военни подводници с атомно оръжие на борда. Освен това внимателно анализираме и полетите на руската стратегическа авиация, както и това, че Русия провежда изпитания на своите междуконтинентални балистични ракети. Всичко това са неща, на които ние сме длъжни да отделяме внимание".


Главнокомандващият на Северното командване счита, че ситуацията е нормална и не би трябвало да се драматизира. В тази връзка той обръща внимание и на това, че пилотите на руските стратегически бомбардировачи, изпълняващи бойни маневри близо до територията на САЩ, изпълняват задачите си свръхпрофесионално. Нещо повече, както става ясно от думите на генерала, руските военни предварително съгласуват своите действия с американските си колеги. "Още преди няколко месеца те ни предоставиха плана на своите полети и до сега го спазват свръхточно", добави той.


В тази връзка може да се добави и съобщението на военно-морските сили на Венецуе за това, че от 10 до 14 ноември в териториалните води на тази страна ще се проведат учения, в които за пръв път ще вземат участие 4 кораба от състава на военно-морския флот на Руската Федерация. "Това е събитие с голяма важност, понеже се провежда за пръв път в Латинска Америка", - заяви контраадмирал Салваторе Камарата Бастидас. Това е в унисон с по-ранни заявления на венецуелския президент Уго Чавес, че страната му ще приветства, всяка възможност за визита на руски кораби и самолети във Венецуела", предава РИА "Новости".



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и