Свързани новини

08.11.2016 15:23

Панов не събра подкрепа за възобновяване на проверката по Яневагейт

Видян 1521 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов не успя да събере достатъчно подкрепа за възобновяване на проверката по "Яневагейт", предаде БНР.


Срещу предложението му гласуваха седем от членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, достатъчно то да бъде отхвърлено.


Почти три часа спориха съдебните кадровици има ли основание за рестартиране на проверката, която ВСС затвори този януари. Опитите на мнозинството да спрат точката минаха и през политическия трик на липсващия кворум. Стигна се и до познатите ни от парламентарната практика почивки. Накрая  мнозинството реши, че след промените в Конституцията и ЗСВ, ВСС не е компетентен нито да възобновява, нито да започва нови проверки за етично поведение и тази за разговорите Янева -Ченалова -Мондешки, ще трябва да изчака до 1 януари, когато в правомощията си ще встъпи съдебният инспекторат.


Преди гласуването съдиите във ВСС отново влязоха в остра  конфронтация и пак се стигна до съмнения - каква е целта на това настояване на съдия номер едно Лозан Панов. Съмнението в друг подтескт изрази Георги Колев, председател на ВАС:


Целта на тази проверка обаче се съмнявам да беше това. Защо се прави предложение до Съдийската колегия в този момент и се губи това време? Това вече е регулярно явление. Всеки път се занимаваме с този случай. Ние не можем да свършим друга работа.


На което Калин Калпакчиев отговори:


Това, според мен, изцяло е плод на неговата фантазия. Аз не виждам никаква връзка. Този скандал е от повече от година, така че връзка с президентските избори аз поне никаква не откривам.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се