08.11.2016 13:46

Листовки: Ако не гласувате за ГЕРБ, спира санирането

Видян 1734 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От вчера във входове на блокове в Смолян се разпространяват заплашителни „покани“ към жителите да гласуват за ГЕРБ на балотажа, иначе санирането ще спре.


Листовките, в които се призовават хората да направят "правилния избор", са разлепени в блокове „Орфей” 1, 2 и 3 в областния град, а снимки от тях вече се разпространяват в социалните мрежи.


Местните хора са призовани да гласуват с бюлетината на ГЕРБ, защото ако партията загуби президентските избори, а правителството подаде оставка, има опасност да спре санирането на блоковете. „Поканите“ са подписани от „Организатори на санирането“.


От БСП веднага обвиниха управляващата партия, като заявиха, че местната й структура опитва да сплаши гражданите с абсурдни заплахи, съобщи Дарик радио.


„В своята немощ от поражението на първия тур, в ход се пускат невероятни опити за манипулиране на гражданските изборни права. Освен липсата на най-елементарен разум, разлепената листовка представлява и нарушение на Изборния кодекс, поради което адвокат Милко Гавазов, пълномощник на Инициативния комитет за издигане на ген. Румен Радев и Илияна Йотова, депозира жалба в Районната избирателна комисия с искане да се разпореди премахването на „агитационните материали” и да се наложат санкции на виновните лица съгласно закона“, се казва в съобщението на БСП-Смолян.


Заместник-кметът на Община Смолян Марин Захариев, който е и член на ГЕРБ, обаче беше категоричен, че става въпрос за провокация.


„Ако не беше смешно, щеше да е жалко. Явна провокация в партизански стил. Моля, ако видите кой лепи подобни нелепици, сигнализирайте в щаба на ГЕРБ. Като всяка уважаваща себе си партия ни е обидно, че някой може да подходи по такъв арогантен начин с хората. Гласувайте по съвест и убеждение“, призова той.


Местни жители вече сигнализират, че такива листовки са разлепени и във входове на блокове в кв. "Невястата".


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.