07.11.2016 10:11

500 000 на ден ще пътуват с метрото през 2019 г.

Видян 1297 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

500 000 души ще се возят всеки ден на метрото през септември 2019 г. Тогава ще бъде готова третата линия, която ще свързва кварталите Овча Купел и Хаджи Димитър в София, обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова.


Строителството на новия участък между булевардите Янко Сакъзов и Владимир Вазов вече започна. Тунелът ще бъде с дължина 850 метра, а работата ще се извършва изцяло под земята, за да не пречи допълнително на движението, каза още тя.


По думите й, след Нова година ще започне и изграждането на още 4 станции от Красно село до Овча купел. Всички 12 станции трябва да са готови до 31 август 2019 г. и така метрото ще бъде с 12 км нови линии, допълни Фандъкова. Освен че това е най-бързият и екологичен градски транспорт, с новата линия се очаква годишно да се пестят 90 000 тона вредни емисии, посочи кметът.


Съгласно договора, изпълнителят на тунела между Малък градски театър Зад канала и бул. Владимир Вазов трябва да извърши всички строителни работи по реконструкция на инженерните мрежи, метростанциите, подлезните части и входовете към тях, релсовия път, вентилационните и другите системи. Цената на участъка е близо 30 млн. лв., а срокът - 30 месеца. Изпълнителният директор на Метрополитен ЕАД Стоян Братоев съобщи, че тунелопробивната машина се очаква да започне да копае през март от Красно село до метростанцията на Малък градски театър Зад канала. Машината е произведена в Германия и тежи 1600 тона. Тя се транспортира у нас с няколко кораба от Германия по канала Рейн- Майн-Дунав, след това по р. Дунав до пристанището в Лом. Частите на машината пристигат с общо 87 тира, като 12 от тях вече са в София, информира още Братоев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на стрес


Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на