Свързани новини

07.11.2016 10:18

Клинтънови: Взехме $1 млн. от спонсорите на ИДИЛ

Видян 1529 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фондацията на семейство Клинтън (Clinton Foundation), чиято дейност беше остро разкритикувана от представители на Републиканската партия в САЩ, призна, че е получила 1 млн. долара от официални лица в Катар, в нарушение на правилата на ръководения по онова време от ... Хилари Клинтън Държавен департамент на САЩ, съобщи агенция Ройтерс. Така бе признато не само 100% достоверното съдържание на публикуваните от Уикилийкс мейлове, но и необходимостта от старт на започнатото от ФБР второ разследване – вече не само срещу Хилари, но и срещу Бил Клинтън за КОРУПЦИЯ. Което пък може да стане повод за импийчмънт, ако тя бъде избрана за президент утре.
Ето и цялата призната от Клинтънови история. През 2011 г. катарски служители предоставят огромните средства на благотворителната организация, създадена от експрезидента на САЩ и съпругата му – по онова време държавен секретар на Щатите. Тя обаче не е уведомила, както е по закон, за дарението. Защото то може да се тълкува като и по същество е подкуп. С което е сгазила закона.



Представителите на Катар връчват чек за 1 млн. долара на Бил Клинтън, уж в чест на неговия 65-и рожден ден. Както съобщи говорителят на фондацията Брайън Кукстър, парите наистина са постъпили във фондацията. От Държавния департамент съобщиха, от своя страна, че не са били уведомени за полученото дарение. Като цяло, благотворителната организация е получила през последните години от Катар „от 1 до 5 млн. долара”.



Напомняме, че 2011 г. е стартът на Арабската пролет, осъществена от Тунис през Либия и Египет в целия Близък Изток до избухването на тлеещите войни в Йемен и Сирия до момента. Цялата Арабска пролет е осъществена от Ислямски братя, които открито са спонсорирани от Катар. Той е сред спонсорите и на оформилата се групировка Ислямска държава. Разкритието, което бе признато от Клинтънови, след като с месеци отричаха, при спечелване на изборите от Хилари, би поставило САЩ в парадоксална ситуация да имат президент, спонсориран от източника на финансиране на международния тероризъм, срещу който в момента воюват в Мосул и Рака.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв