Свързани новини

02.11.2016 15:18

Трето издание на незаконната диплома на Цецка

Видян 2601 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След разследването на в. Сега за дипломата на кандидат-президента на ГЕРБ Цецка Цачева, Софийският университет Св. Климент Охридски изненадващо реши да отвори архива си за bTV и да покаже досието й като студентка. Вместо да даде отговори, обаче, излъченият от телевизията материал предизвика още повече въпроси.



От показаните документи излиза любопитен факт - успехът на Цачева  мистериозно е станал 5.19. В същото време Сега разполага с официален отговор от СУ, в който се казва, че Цачева е „завършила право семестриално през юни 1982 г. със среден успех от курса на обучение мн. добър 5.12”. Не е ясно как успехът на Цачева се повиши със 7 стотни за няколко дни - от мига, в който Алма Матер направи проверка по искане на Сега, до репортажа, направен от bTV в понеделник вечерта.



Извън свидетелството за издържани държавни изпити с успех 4.66 няма други документи, на които да се вижда името на Цецка Цачева. Документите с оценките от всички изпити са без име. С тях също има проблем. Прави впечатление, че в графата западен език е написан "италиански". В официалната си биография Цачева никога не е споменавала, че говори този език. На страницата на парламента е посочила като свои "работни езици" - немски и руски. Първоначално оценката по италиански е 4, а после е оправена на 6. Същата поправка се вижда и в книга, поставена в съседство - отново без да има видимост за кой студент става дума.
Прави впечатление, че и двете поправки са направени без подпис и дата, и не е посочено кой е поправял. Освен това има цели четири оценки по физическо. Не е ясно и защо са правени сметки на ръка, които са недопустими за официален документ. Ако тези оценки са нанесени в приложението към дипломата, то би трябвало да има крещящо несъответствие между титулната страница, където е изписан успех 5.12, и приложението с успех 5.19.



Едно е сигурно - след като в. Сега откри тази фактологична грешка, очевидно на Цачева трябва да й се издаде поредната диплома, защото и съществуващата й е невярна.



Както 19’ вече писа, съмненията около достоверността на дипломата на Цецка са много. Първо недоумение предизвика изписаният на ръка номер. Всички официални документи винаги са с машинно напечатан фабричен номер. Професионалисти, печатали дипломи през 1983 г., заявиха, че няма начин от печатницата - нито тогава, нито сега - да е излязъл екземпляр без уникален номер. Той е задължителен реквизит и без него документът е неистински. От пресцентъра на СУ заявиха, че номерът бил автентичен, независимо от това, че няма печат и е изписан на ръка, защото в дипломата била допусната техническа грешка при изписването на родното село на Цачева. Вместо с. Драгана, пишело – Драгино. Освен това, много удобно, юридическият факултет на СУ не е предал в държавния архив нито един документ от 1977/78 г. А от Плевенската адвокатска колегия потвърдиха, че е имало сигнал за дисциплинарни нарушения на Цачева, и то за 4, а не само за 2 граждански дела.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни