01.11.2016 16:42

Откриха 12 милиона фалшиви евро в язовир

Видян 1626 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Около 12 милиона фалшиви евро са намерени в язовир Мечка до първомайското село Леново при мащабна спецакция на прокуратурата, ДАНС и полицията. Парите са били изхвърлени в язовира, след като бандитите са разбрали, че са разкрити.
"Още ги броим и сушим, затова цифрата е приблизителна", заяви апелативният прокурор Иван Даскалов.



Банкнотите, извадени от водолази, се съхраняват в заседателната зала на Криминална полиция и предстои да бъде уточнена точната сума. Работи се по версията, че фалшивите евро са отпечатани в печатницата на Петър Петров-Растера, близо до Първомай.
Парите, намерени в язовира, са част от общо близо 14 милиона фалшиви евро, открити при мащабна операция на прокуратурата и полицията, след постъпил остър оперативен сигнал от ДАНС, че предстои сделка за голямо количество фалшива валута.



“Това е едно от най-крупните количества фалшиви евро, намирани някога”, категоричен беше главният прокурор Сотир Цацаров
Прокурорите твърдят,     че фалшивите банкноти са с изключително високо качество- оценява се на 9,7 по десетобалната система
Част от фалшивите пари са без холограмни стикери и воден знак, има и голямо количество листове с ненарязани банкноти. Досега има трима арестувани, като единият, който е съдействал активно на разследващите, е с парична гаранция 5000 лева. На втория прокуратурата ще поиска постоянен арест, а на третия все още текат 72 часа от задържането.



Целият случай е отработен в рамките на три дни. В имот, собственост на единия от задържаните в село Татарево, Първомайско, са открити 14 пушки, повечето от които са със заличени серии и номера. Те са откраднати през февруари 2014-а от магазин за оръжие в Хасково, който впоследствие е запален. Намерени са и над 3 кг марихуана.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец