31.10.2016 11:10

Превозвачите искат оставки

Видян 1164 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Автомобилните превозвачи, които блокираха между 10 и 12 часа няколко гранични пункта, заплашиха, че след месец ще поискат оставките на ръководствата на Агенция Митници и Гранична полиция. Причина за гнева им е бавното обслужване на товарните превози на граничните пунктове.



Председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт Илиян Филипов определи ситуацията като нетърпима, защото са изправени до стената и са принудени да търпят своеволията на служителите на границата. Председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов допълни, че само в международния транспорт работят 300 000 българи, за които държавата не се интересува. „За един мост дадохме 420 млн. лв. (втория мост на Дунав - бел. ред.), а той работи наполовина", гневи се той и обяви, че протестът ще продължи, докато не започнат да се вземат правилните решения.



Националният протест на превозвачите няма политически характер, категоричен е Христо Христов - председател на Комитета по транспорт към КРИБ. „Конкретните ни искания са осигуряване до 2 часа на пропускателна възможност на българско-румънската и българско-гръцката граница и до 4 часа на българско-сръбската и българско-турската граница", обясни той.



Има лоша организация от страна на институциите и нежелание на служителите да работят качествено, каза изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев и разказа, че на ГКПП Капитан Андреево влизат 8 коридора и всички те се събират само в един, където се проверява за „бежанци”. На Дунав мост 2 има 6 коридора, от които два не работят, два работят за леки и два за товарни автомобили.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.