Свързани новини

28.10.2016 14:40

Шефът на БОП - Стара Загора сложил чадър над наркодилър

Видян 1609 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Началникът на регионалното звено за борба с организираната престъпност в Стара Загора Ивайло Димов е обвинен в престъпление срещу правосъдието и престъпление по служба. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, съобщи БНР.


 Ивайло Димов е с най-леката мярка за неотклонение – подписка.


 Арнаудова съобщи, че Ивайло Димов е ходатайствал на задържан наркодилър в Стара Загора. Дилърът, който е криминално проявен и многократно осъждан, бил арестуван на 6 октомври м.г. за разпространение на наркотици на публично място. Ден по-късно му е повдигнато обвинение и мъжът е оставен в ареста.


"След задържането му началникът на антимафиотите Ивайло Димов е отишъл при окръжния ръководител и зам.-окръжния прокурор на Стара Загора и е поискал от тях съдействие в две посоки“, подчерта Румяна Арнаудова, цитирана от "Фокус".


По думите й, Димов е поискал да има специално отношение към задържания, изразяващо се или в забавяне на разследването или да бъде сключено споразумение за по-ниско наказание и смекчаващи обстоятелства, каквито в действителност не е имало.


Окръжният прокурор и заместникът му, осъзнавайки, че това е абсолютно нередно искане от страна на Димов са отклонили исканията му.


„Този отказ обаче не е отказал Ивайло Димов да търси варианти за смекчаване на наказателната репресия на наркодилъра”, обясни Арнаудова.


Прокурорите обаче подали сигнал срещу шефа на БОП-Стара Загора. Разследването срещу него започнало на 1 август, като се водило от ДАНС, но Димов е бил оставен на поста, за да не разбере за него.


Показания срещу шефа на антимафиотите са дали свидетели. Не са прилагани специални разузнавателни средства, уточни Румяна Арнаудова. Междувременно наркодилърът бил осъден на 5 години затвор, които в момента изтърпява в старозагорския затвор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак