Свързани новини

27.10.2016 12:25

Плевнелиев: Няма да наложа вето на промените в Изборния кодекс

Видян 1701 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Държавният глава Росен Плевнелиев няма да наложи вето на приетите от Народното събрание на второ четене промени в Изборния кодекс. Това заяви той пред журналисти във Варна, където даде начало на традиционния есенен семинар „Културното многообразие - източник на новаторски идеи", организиран от Фондация „Българска памет", предаде радио „Фокус" - Варна.


Той подчерта, че като държавен глава ще придвижи по възможно най-бързия начин - с Указ на държавния глава, направените промени в Изборния кодекс. Според президента Росен Плевнелиев в тази ситуация става въпрос за нещо много по-важно от просто дебата дали това са най-правилните решения за България.


„Много по-важното е, че ние трябва да имаме стабилност и устойчивост на изборния процес, още повече в дните преди изборите. Няма да бъда аз този, който ще наложи вето в такъв решителен момент - няколко дни до изборите, за да вкара допълнителна доза нестабилност в този процес. Тези промени могат да не са идеални, може и някои ще спорят по тях, но като държавен глава моят аргумент е съвсем друг - винаги съм призовавал за стабилност, да не се променя Изборният кодекс и изборните правила в последния момент. Винаги съм призовавал - нека да се подобрява законодателството, но да се прави навреме, в последния момент да не се правят излишни и ненужни действия. Именно с пълното съзнание за тази моя отговорност - да работя за стабилност и да има предвидимост в изборните правила, още повече в последните дни преди президентските избори, днес подписах и дадох път на тези промени, които да влязат в действие колкото може по-бързо", заяви президентът Росен Плевнелиев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион