Свързани новини

27.10.2016 12:06

Безкомпромисна защита на българските граници, поискаха от ПФ и Атака

Видян 1263 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Опитите за нелегално преминаване на българските граници да бъдат предотвратени с всички възможни средства - водни струи, газови оръжия, гранати, бомби, физическа сила, при необходимост дори и с употреба на огнестрелно оръжие. Това поискаха лидерът на НФСБ Валери Симеонов и депутатите от Патриотичния фронт, "Атака", Народен съюз. Те внесоха в Народното събрание проекторешение, с което искат да се вземат категорични мерки, свързани с риска от бежански поток. Внасянето му е продиктувано от протеста на бежанците от лагера в Харманли, информира "24 часа".


Ние също ползваме държавни квартири, но никой не ни чисти стаите, възмути се Симеонов. Трябва да имаме категорична, твърда и безкомпромисна защита на българските граници, с всички средства, с които може да се предотвратят всякакви опити за преминаване извън КПП-тата, обясни Симеонов. Според него трябва да се увеличат правомощията на военнослужещите, а не те да са подчинени на Гранична полиция, предаде КРОСС.


С промените в закона е предвидено и прилагането на по-широкомащабна сила, допълни лидерът на НФСБ. С камери и дронове няма да ги спрем, те влизат с оръжие, ножове, а нашите момчета не са добре въоръжени, каза и Магдалена Ташева от "Атака".


Патриотите се обявиха категорично против изграждането на нов бежански лагер у нас. Всички лагери да са от затворен тип и да бъдат извадени извън населените места, поискаха те. А всяко преобразуване на лагерите трябвало да се извършва със средства на Европа, а не на българския данъкоплатец. Правителството да пристъпи към спешно подписване на споразумение за реадмисия не само с Афганистан, но и с Ирак, Пакистан, държавите от Северна Африка, е разписани още в проекторешението на патриотите.


България не е разграбен двор, в който всеки да прави каквото си иска, каза Светлин Танчев от Народен съюз. И обясни, че е по-добре да се вземат превантивни мерки, за да не се стига до по-големи безредици. Няма такава фирма, която да е предложена или пробутват с решение на ПФ, заяви Симеонов по повод появилите се информации, че близки до него фирми изграждат оградата по границата в Турция. Изборът на фирми става от областните управители, допълни той. Бежанците могат да бъдат допуснати, но мигрантите нямат място тук. А 90% от случаите става въпрос за млади афганистанци, обясни Симеонов. Всички тези, които пристигат тук, го правят със съдействието на турската държава, допълни той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали