Свързани новини

26.10.2016 11:51

БСП: Властта избира чуждите и големите интереси, а ние - малките и родните производители

Видян 2039 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„ГЕРБ избират чуждите и големите интереси, а ние малките и българските производители”. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.


Тя подчерта, че левицата внася Закон за храните,  с който се задължават веригите с оборот повече от 2 млн. лв. да предлагат определен процент българско производство, съответно: 70% от млечни продукти, 50%  плодове и зеленчуци, 50% напитки.  „Ако не го правят, да търпят глоба 10% от оборота от този вид стока”, обясни тя и подчерта, че това е възможно и го има в други европейски държави – Румъния и Полша. Председателят на БСП подчерта, че целта е да се подпомогне родното производство и българската икономика. По думите й противоречията с ГЕРБ и като цяло в политиката в ляво и дясно е, че те казват, че държавата трябва да се оттегли от тези отношения и да ги остави на свободния пазар, а левицата казва: „Не, държавата трябва да се намеси и да помогне на родното, националното и малкия производител”. Нинова заяви, че със споразумението с Канада управляващите застават зад корпорациите и големите, а БСП застава зад малките и българските производители. Според нея споразумението с Канада ще бъде убийствено за България -  безконтролен внос на земеделски продукти, някои от тях надхвърлят потреблението на цяла България. „Българското ще приключи , защото онези стоки са по-евтини, но са с ГМО”, каза още тя и припомни, че Канада е единствената държава, която съди ЕС, че е забранила ГМО.



Нинова обясни, че отговорът на тази инициатива на левицата ще е твърдението, че това ще доведе до покачване на цените. Тя подчерта, че за закона за търговските вериги е имало същите твърдения, но това не се е случило. Лидерът на левицата допълни, че справка на НСИ и на Министерство на финансите показва, че след като е бил приет законът, цените не само, че не са се покачили, а дори са паднали и търговските вериги си плащат данъците в България. Това сега е втората стъпка. „Стъпка и към българина да започне да цени българското. Съюз произведено в България, където са 1500 български производители, подкрепят закона и участват в писането му”, заяви председателят на БСП.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци