25.10.2016 16:20

15 т екопелети произведоха в Хан Богров за по-малко от месец

Видян 1469 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


15 т екопелети произведоха в завода за преработка на отпадъци Хан Богров за по-малко от месец, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя откри форума Науката среща регионите, посветен на връзката между науката и екологичното управление на градовете. Тя обясни, че те се използват по пилотен проект за отопление на общински училища и детски градини и уточни, че основна причина за замърсяването на въздуха е отоплението на твърдо битово гориво.



„В това отношение общината от няколко години работи за подмяна на горивните инсталации в общинските сгради - предимно училища и детски градини. Екопелети от инсталацията в Хан Богров за отопление вече са доставени в училища във Волуяк, Мрамор и в социален дом в Красна поляна”, каза още тя и посочи, че предстои да бъдат доставени екопелети в едно училище в Требич и в четири училища в Подуяне, Сердика, с. Мърчаево и Кремиковци.



„Преодоляхме замърсяването с азотен диоксид през последните години. Средногодишните концентрации на азотен диоксид на територията на Столичната община бележат устойчиво понижение и сведохме до минимум фините прахови частици. Във всички проекти залагаме като основен приоритет политиките за развитие на София като зелен град”, каза още тя. Тя припомни поетия ангажимент за 20% намаляване на вредните емисии в големите градове до 2020 г. и посочи проектите на общината в различните области, с които се постигат устойчиви резултати за намаляване на вредните емисии във въздуха. Примерите за това са разширението на метрото, с което се намаляват с 75 000 тона вредни емисии, изпълнението на мерки за енергийна ефективност и много други.
   








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби