Свързани новини

25.10.2016 15:10

Плевнелиев скочи на Борисов

Видян 2598 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Росен Плевнелиев нападна премиера Бойко Борисов. А ябълката на раздора стана кръгът Капитал на олигарха Иво Прокопиев. "Не съм съгласен българската правосъдна система да бъде сведена до дебата "две каки, които си говорят", по същия начин не съм съгласен начинът, по който се правят правителствата в България, да бъде сведен до "двама батковци, които си говорят." Ако това е така с "двете каки" и с "двамата батковци", това означава, че задкулисието в България тотално е победило. Не съм част от това задкулисие и никога не съм бил", каза Плевнелиев.



Държавният глава отхвърли твърденията на премиера Бойко Борисов, че е бил предложен за министър в първия кабинет на ГЕРБ от кръга Капитал. Той  заяви, че в работата си никога не е бил зависим.
Припомняме, че в понеделник пред Нова тв Борисов каза, че кръгът Капитал е имал общо с кадровата политика в първия кабинет на ГЕРБ.
"Те (от Капитал -б.р.) са ми предложили 5-6 министри", заяви премиерът. И ги изреди - Трайчо Трайков, Нона Караджова, Симеон Дянков, както и Росен Плевнелиев.

Ще кажа обаче нещо по-важно”, коментира още президентът. „ Всяко негово интервю (на премиера) е предпоследно, в следващото може би ще чуем нещо по-различно. Но за мен е важно, че се прави опит точно в сърцето на президентската кампания отново гражданите да не чуят важното. Отново да се замеряме кой, кого и защо", добави той.



Росен Плевнелиев заяви, че наблюдава внимателно "предизборния дебат" и сподели, че не е оптимист.
Той апелира към политическите лидери да използват останалите десетина дни, за да направят "смислен и качествен дебат по проблемите на страната, Европа и света и по техните решения".



"Добре е министър-председателят  да си припомни, че през 2008 г. аз бях обявен за инвеститор на годината за България, бях обявен за един от топ мениджърите на България, че аз бях член на Борда на директорите на Американската камара, на Немската камара, на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, че аз бях един от двигателите на много кризисни конференции през 2009 г. за това как да намерим решение в най-тежката криза", посочи още държавният глава.



"Добре е министър-председателят на България също така да си припомни, че аз бях един от членовете на икономическия екип на политическа партия ГЕРБ в 2009 г., когато си разменяхме стотици мейли, които аз пазя, с Влади Горанов и с Дянков по темата ГЕРБ има решение", каза президентът.
Плевнелиев коментира още, че не бива дебатът да бъде принизяван до това кой с кого си говори или си е говорил в миналото.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей