Свързани новини

25.10.2016 12:22

Шулц: ЕС и Канада да отложат подписването на СЕТА

Видян 1339 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерите на Евросъюза и Канада трябва да отложат срещата си, насрочена за четвъртък, докато белгийското правителство се разбере с федералните региони, блокиращи споразумението за свободна търговия, смята председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, предаде БНР.


"Не вярвам, че ще постигнем решение тази седмица. Струва ми се прекалено трудно. Но нека все пак видим какво ще се случи днес на преговорите между федералното правителство на Белгия и местните власти на Валония, каза Шулц в интервю за радио Дойчландфунк", заяви Шулц.


Канадският премиер Джъстин Трюдо ще пътува за Брюксел за планираната среща на върха ЕС-Канада, съобщи по-рано канадският министър на търговията Кристия Фрийланд. СЕТА не е мъртво споразумение и Канада остава с надеждата, че то ще бъде подписано, посочи Фрийланд.


"Канада е готова да подпише, свършихме си работата. Сега е ред на Европа. Смятаме, че СЕТА, в този си вид, е отлично споразумение. Лидерите на ЕС и държавниците от страните-членки също заявиха, че СЕТА е най-доброто споразумение което блокът е договарял. Време е да го подпишем и ратифицираме", твърди Фрийланд.


По-рано обаче белгийският премиер Шарл Мишел уведоми председателя на Европейския съвет Доналд Туск, че страната му не може да даде съгласие за сделката заради съпротивата на френскоезичната провинция Валония.


Туск каза, че все още е вероятно срещата на върха в четвъртък да се състои.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог