Свързани новини

24.10.2016 14:18

Ген. Радев: Ще се позовавам на научната експертиза

Видян 1213 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Като президент ще се позовавам на научната експертиза за решенията, които взимам. В момента тя се използва за изготвяне на справки или по-лошо – за обосновка на вече взети политически решения“. Това заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от ИК и подкрепен от БСП, след среща с ръководството на БАН. Той е категоричен, че трябва да се инвестира в наука, да има приемственост и да се положат повече грижи за младите учени. „Не може заплатите да са толкова унизителни“, подчерта той. Според него БАН трябва да бъде партньор и референт на властта. „Абсурдно е да имаме съвременна политика без задълбочена и обективна преценка. Научният потенциал е част от нашия суверенитет“, каза още той. Ген. Радев е на мнение, че България трябва да има човешки капитал и възможност за самостоятелна преценка, а не само да се уповаваме на чужда експертиза. „Има области, в които трябва да я запазим, да развиваме и определяме приоритетите“, посочи кандидатът за президент.


Ген. Радев e на мнение, че България има нужда от дългосрочна стратегическа програма за развитие на българското общество. „С потенциала на хората от БАН това може да бъде направено. Те вече са изготвили такъв документ, но трябва да бъде подложен на по-широк дебат, оценен и доразвит“, коментира той. По неговите думи няма приемственост – не трябва всяко правителство да започва от нулата, а да се стреми да надгражда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне