Свързани новини

24.10.2016 09:29

Цв. Бориславова взема банката на Цв. Василев

Видян 3983 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българо-американската кредитна банка (БАКБ) на Цветелина Бориславова и Търговска банка Д на Фуат Гювен са единствените банки, които могат да придобият 100% от капитала на търговска банка Виктория. Това се казва в официално съобщение на ТБ Виктория. В момента банката е 100% собственост на фалиралата КТБ, а процедурата се организира от синдиците на КТБ.



"Проведени бяха допълнителни консултации с надзорния орган – БНБ. В резултат на това, за следващия етап на Процедурата по продажба са поканени Българо-Американска Кредитна Банка АД и Търговска Банка Д АД", се казва в края на съобщението от ТБ "Виктория”.
Кои са фаворитите? Цв. Бориславова е бивша снаха на кандидат-член на Политбюро на ЦК на БКП и след това експоловинка на премиера Борисов. Фуат Гюювен е близък до ДПС бивш съдържател на безмитни търговски обекти.



От борбата отпаднаха останалите 6 кандидати, сред които беше Инвестбанк на Петя Славова, както и други играчи. Превземането на ТБ Виктория – малката банка на Цветан Василев, е първата и най-важна крачка към овладяването на КТБ. Нейните синдици до момента събраха над 500 млн.лв., а от продажбата на Виктория се очакват още поне 80-100 млн.лв. Основната й ценност е пълният банков лиценз, оптимизирана клонова мрежа и персонал. Към 30 юни 2016 г. активите й са 137,3 млн. лв., пасивите – 95,4 млн. лв., а собственият капитал – 41,8 млн. лв. Цветан Василев изкупи банката седмица преди да затвори КТБ, а самият той да избяга през Виена към Сърбия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Рубен Аморим

Аморим е новият фаворит за наследник на Клоп

След като вчера излезе информация, че ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния