Свързани новини

24.10.2016 09:28

Депото за мигранти се пренесе в Модерно предградие

Видян 1898 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Центърът на София, особено зоната от джамията Баня Баши до Лъвов мост, наричана още Малкия Багдад или Малкия Бейрут, е една идея по-спокойно място. Причината не е в адекватност на полицията, а все по-многолюдните граждански протести. Депото за мигранти, кой знае защо наричани „бежанци”, бе преместено от трафикантите от сърцето на града в далечния и непрестижен квартал с гръмкото и контрастиращо на същността му име Модерно предградие.
Досега всяка вечер, а понякога и посред бял ден, нелегалните бяха доставяни с бусове и ванове на Лъвов мост. След няколко дни, когато си е платил, всеки от тях с други бусове и ванове, но от същото място, беше прекарван до сръбската граница. Това разказват пред 19’ източници от МВР.



Как действа трафикантската мафия, в която работят хиляди българи – от най-високо министерско до най-ниско шофьорско равнище, след като вече има 800 дела по темата?



„Нашите” поемат пришълците от турската граница в неукрепените райони, през които може да се мине, защото въпреки колосалните средства, които гълта и едва 200-ината км дължина, защитната ограда, която строим повече 3 години, не е направена. Прекарват ги до Бургас. Пак според източниците ни превозът на 1 мигрант от Бургас до София – следващият етап от прехода, струва 500 евро. Както вече обяснихме – преди от Лъвов мост, където биват доставяни, а сега – от Модерно предградие, пришълците са откарвани до района на Драгоман и Калотина.



Преминали в Сърбия, те обикновено са залавяни от сериозното МВР там, подкрепяно и от унгарското, после ни ги връщат според Дъблинското споразумение, което нашите власти кой знае защо още не са поискали да бъде отменено. Така в момента у нас са „разквартировани” между 5000 и 9000 мигранти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и