Свързани новини

21.10.2016 17:10

Нов състав на ОС към Фонда за лечение на деца

Видян 1217 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството определи нов състав на Обществения съвет към Център „Фонд за лечение на деца“ поради изтичане на мандата на досегашния. Това съобщиха от правителствената информационна служба.



В Обществения съвет ще продължават да осъществяват дейност медицинските специалисти проф. Пенка Переновска, проф. Радка Тинчева, проф. Огнян Бранков, проф. Искра Христозова и доц. Румен Кастелов. Техни заместници ще бъдат гл. ас. д-р Ирен Цочева, доц. Даниела Авджиева, доц. Христо Шивачев, д-р Боряна Аврамова и д. м. проф. Пламен Кинов. За нов член, медицински специалист, е определена проф. Венета Божинова-Чамова, която ще бъде замествана от резервния член проф. Иван Литвиненко.
Своята дейност в състава на Обществения съвет ще продължат представителите на Държавната агенция за закрила на детето, на Министерството на здравеопазването, на Българския червен кръст и на Агенцията за социално подпомагане. Това са съответно Теодора Иванова, проф. Златица Петрова, проф. д-р Красимир Гигов и Емил Тодоров. За резервни членове са определени съответно Татяна Димитрова, Мария Недялкова, Живка Китанова и Нина Кънчева.



Представители на представителните организации за защита правата на пациентите ще бъдат Анна Илиева и Петя Александрова, а резервни членове – Весела Топалова и Мина Енева-Ламбовски.



От неправителствените организации, осъществяващи дейност в областта на подпомагането на деца в страната и дарителство, са определени Пенка Георгиева от Пациентски организации „Заедно с теб“ и Димитрина Михайлова, представител на Национална педиатрична асоциация. Резервни членове са съответно Владимир Томов и Клара Балджиева.



От Българска национална телевизия представител ще продължи да бъде Мария Чернева. За Българско национално радио като представител в съвета е определен Виктор Серафимов. Резервните членове са съответно Антония Харалампиева и Десислава Лилова. За представител на друга медия е включена като редовен член Мария Бояджиева (БТВ), а като резервен член – Цветелина Цветкова (Нова телевизия).



Запазва се досегашната практика представителят на Държавната агенция за закрила на детето да бъде председател на Обществения съвет. Мандатът на Съвета е три години.
Решението е взето неприсъствено.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на