Свързани новини

21.10.2016 12:33

Радев в Тих труд: Социалното изключване на хората с увреждания е недопустимо

Видян 1386 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Социалното изключване на хората с увреждания е недопустимо. Те са част  от нашето общество и имат право на пълноценно място в него и ние трябва да им го дадем“. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев при срещата си с работници от предприятието "Тих труд", където работят хора с говорни и слухови увреждания.  „Вие показвате, че в България има хора с много дух, много воля и борбеност“, обърна се той към работниците. Генералът подчерта, че  животът в държавата ни е труден, но това важи с още по-голяма спетен за хората с увреждания. „Когато видя как хора като вас се борят и не падат духом, а произвеждат в името на другите това означава, че за нашата държава има бъдеще“, каза още той. Кандидат-президентът обясни, че е много важен въпросът за отношението на държавата към хората с увреждания. Той подчерта, че цивилизоваността на една държава си личи по отношението към децата, към възрастните и към хората с увреждания. "В това отношение България има още много да работи. Хората с увреждания са около 10% от населението на страната ни, но те все още не получават нужното внимание и от държавата и от обществото ни като цяло", заяви той.  Генералът подчерта, че това са хората с най-големи социални проблеми и огромна част от тях живеят в социално изключване, което е недопустимо. „Мерките вземани до момента са недостатъчни. Дори в много отношения има и отстъпления, от завоювани преди това позиции“, категоричен бе той и добави, че дори и в това предприятие възможностите на хората да работят са снижени драстично.


„Моята амбиция като президент на Република България е да работя за правата на всички българи, без значение от тяхното здравословно състояние, за тяхната трудова интеграция, за интергацията на тяхното образование и за социалната им интеграция“, заяви ген. Радев. По думите му това трябва да бъде безкомпримисна политика, защото само тогава ще бъдем нормална държава и ще можем да кажем, че всички хора са равни по Конституция.


Ген. Радев обясни, че държавата абдикира от моного места, където трябва да присъства силно, едно от местата е и това предприятние и други като него. По думите му в момента в предприятието се трудят 10 пъти по-малко хора от преди години. „Искам да ви благодаря за това, което правите и да ви гарантирам, че ще правя всичко възможно вашите права да бъдат отстояванни. Желая ви успехи във вашата не просто трудова дейност, тя е и символична и благородна“, обърна се към работниците кандидат-президентът. Той поясни, че тярбва да направим така че повече хора  с тези проблеми  да могат да се изучават наравно с всички други и да могат да работят, да имат равен старт в живота и да разгръщат своя потенциал.


На срещата с работниците от предприятието присъстваха и председателят на Съюза на глухите в България Николай Нинов, председателят на БСП-София Калоян Паргов, районни председатели и младежи от МО в БСП.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а