Свързани новини

21.10.2016 13:24

Село Бояново на бунт заради 2 000 бежанци

Видян 2387 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 29 октомври от 9:00 часа ще се проведе протест против настаняването на бежанци на територията на село Бояново (област Ямбол), съобщи организаторът Калоян Желязков.


Основните причини за протеста, под наслов "БОЯНОВО ЗА БЪЛГАРИТЕ! БЕЖАНЦИТЕ ВЪН!", e информацията, че в изоставените казарми до селото, в палатки и фургони, ще бъдат заселени повече от 2 000 мигранти.


"В Бояново живеят 700 души, предимно възрастни хора, което означава, че ще се превърнат в малцинство в собствената си родина – България. Кметът на Бояново Кръстьо Драганов официално не е информиран за това решение, а държавата мълчи за решението си да настани бежанците в казармите.


Обществеността в с. Бояново е обезпокоена от липсата на информация. Липсва публично обсъждане, както и каквито и да е било обсъждания за повишаване на сигурността, която и към  момента кара хора да не спят спокойно. Настояваме държавната и местната власт да излязат с официално становище по случая, по който за момента жителите на Бояново са държани в пълно неведение.


Протестът на 29 октомври няма да бъде последен, ако институциите продължат да отказват информация сме готови на нови по-сериозни протести", посочва Желязков.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни