20.10.2016 15:44

Приста ойл №1 в Европа по акумулатори

Видян 1441 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Приста Ойл Холдинг е изкупил обратно акциите си от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и ADM Capital, обяви Пламен Бобоков, председател на Съвета на директорите на холдинга.Обратното изкупуване е финансирано от УниКредит Булбанк. Акционерите на холдинга не посочиха точната сума на финансирането, но уточниха, че лимитът, който са можели да усвоят, е бил до 50 млн. евро.
"Не е тайна, че Монбат е лидер в своя бизнес за производство на акумулаторни батерии в Европа. Компанията е четвърта по големина на континента, но е първа по финансови резултати", заяви Атанас Бобоков, председател на Съвета на директорите на Монбат.
Обявено бе още, че Приста Ойл притежава патент от края на миналата година, представляващ нов тип нанотехнология за смесване. "Резутататите, коите постигнахме, са уникални за целия свят", заяви Пламен Бобоков.



Приста Ойл направи две съществени придобивания като закупи дяловете на Шеврон в дружествата Chevron Czech и Chevron Romania в пакетна сделка, която включи дистрибуторски права за реализация на продуктите от бранд Texaco в 14 държави от Централна и Източна Европа, Украйна, Турция и Централна Азия, както и права за лицензионно производство и реализация на същите тези 14 държави за определени продукти от бранд Теxaco.
Компаниите  от икономическата група на Монбат остават трайно експортно ориентирани, като 87 % от продажбите на консолидирана база се реализират в чужбина чрез отлично функционираща дистрибуторска мрежа в над 54 страни от Европа, Азия и Африка.
Изпълнението на инвестиционната програма спомогна за постигане на устойчив ръст на продажбите – средно 9 % годишно и печалба от порядъка на 20 %, при средни за индустрията нива от 11%.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият ден е доста по-приятен и жизнерадостен

Вашият ден е доста по-приятен и жизнерадостен, в