Свързани новини

19.10.2016 12:55

Дъщерята на Кристалина – топмениджър в Мултигруп

Видян 18575 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

В миналия брой препечатахме разказа на Foreign Policy Research Institute за връзките на Кристалина Георгиева с комунистическия режим, при който баща й е шеф на Главно управление Пътища (ранг първи заместник-министър на строителството) и семейството обитава Кооперация Болшевик. Брат й пък има проблем с органите на реда заради криминални прояви, пише още в статията, което е път за ДС към нея. Днес препечатваме втора част от опуса за други роднински връзки с подземния свят на еврокомисаря, който не е проверяван от ЕК за свързаност с нашите или други тайни служби според отговор на председателя на ЕК Юнкер до 19 минути. Започваме оттам, откъдето свърши опусът вчера – с непроведената проверка на досието на Кристалина от Комисията по досиетата. Ето и разследването на институцията Foreign Policy за нея:

„Г-н Костадинов твърди в писмото си, че неговата институция все още не е публикувала списъка на всички българи, работещи в международни организации с връзки с бившия Комитет за държавна сигурност, тъй като „всички институции наследници не са осигурили необходимата информация, а някои от тях поискаха допълнително време“. Г-н Костадинов отбелязва с главни букви в заключението на писмото, че „НЕ Е НАПРАВЕНА НЕОБХОДИМАТА ПРОВЕРКА“ в случая с г-жа Георгиева. Г-н Костадинов потвърди, че искането за проверка по отношение на г-жа Георгиева в момента, когато тя е била номинирана през 2010 г. за еврокомисар, наистина е било получено в комисията от нейната политическа партия, а не от Министерския съвет, който я е номинирал. Г-н Готев отбелязва, че официално искане от правителството би задействал механизма за „задължителна“ проверка от комисията, изискваща пълно и задълбочено разследване.



Това осигури достатъчно причини да се проучат дългогодишните твърдения, че самата г-жа Георгиева е в обкръжението на близки роднини, които са ангажирани с Мултигруп – бизнес групировка в България, за която се счита, че има връзки с организираната престъпност (б.р. Президентът Илия Павлов, съпругата му Дарина, вицепрезидентите Димитър Иванов и Радослав Ненов, главният секретар Бойко Драганов и всички други лидери на холдинга са обявени за ДС от Комисията по досиетата).
През годините много източници, чиято достоверност никой не оспорва, твърдят за връзките на Мултигруп с организираната престъпност. Дипломатическа грама от тогавашния американски посланик в София Джеймс Пардю с дата 7 юли 2005 г., публикувана през 2011 г. от Уикилийкс, е един от тези източници. Имащ гриф „поверително“, докладът на Пардю описва групите на организираната престъпност (ОП) като „вероятно най-сериозния проблем в България днес“.

US посланик Пардю описва Мултигруп като „някога най-голямата група на организираната престъпност в България“.

Неговото „Кой кой е в българската организирана престъпност“ започва с Мултигруп. Името на групировката е изписано в началото като Мултигруп и след това е съкратено на MG. Според тогавашния посланик на САЩ: „МГ активно се опитва да трансформира част от своята дейтост в легитимна бизнес групировка, фокусирала се в управлението на огромните авоари, натрупани в нейния апогей“.
Кампанията на Хилъри Клинтън за поста сенатор от Ню Йорк през 1999 г. върна чек с дарение от Дарина Павлова, натурализирана гражданка на САЩ, която се омъжва за основателя на Мултигруп Илия Павлов, тъй като според говорителя на кампанията на г-жа Клинтън по онова време, парите са „свързани с бизнес, който е възможно да има връзки с организираната престъпност в България“. Павлов беше застрелян в София през март 2003 г. Зет на шеф на българските комунистически тайни служби, Павлов създаде през 1988 г. Мултиарт – предшественика на Мултигруп, още преди падането на комунизма. Според информация в документ, написан от бивш офицер от ДС, деверът на г-жа Георгиева и неговият син са дългогодишни сътрудници в Мултигруп и са получавали облаги от ръководителите на групировката. Синът на девера Васил и племенник на Кристалина – Виктор, инструктор по физическо възпитание, е подпомогнат от вицепрзидента на МГ да си намери работа в полицията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден