Свързани новини

19.10.2016 09:40

Терористите използват жив щит в Мосул

Видян 1418 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      В иракския град Мосул джихадисти задържат със сила населението на града, за да го използват като жив щит при настъплението на правителствените сили, предаде БНР.
Сблъсъците, които започнаха в понеделник призори, засега са южно и североизточно от големия град и в села, населени предимно с кюрди.

Представителят на ООН Стефан Дюжарик предупреди, че около 200 000 души се очаква да напуснат Мосул в още в първите седмици на офанзивата. Бежанците може да надхвърлят един милион и това ще предизвика тежка хуманитарна криза, опасяват се в световната организация.

Американски самолети разпръснаха над Мосул хиляди брошури със съвети към хората в града как да сведат до минимум рисковете за живота и имуществото си по време на сраженията.

Безопасните пътища за напускане на град Мосул, които мирното население може да използва, са готови и охраната им е осигурена, увери иракският премиер Хайдер ал Абади, съобщи Дир.бг.

 Междувременно, командването на сирийската армия заяви, че ще бъде употребена сила срещу всеки, който опита да влезе на нейна територия през границата с Ирак. Очаква се масовото движение на хора в района.


















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.