Свързани новини

18.10.2016 14:35

Белгия блокира процеса по отпадане на канадските визи за българи

Видян 1164 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Отпадането на канадските визи за българи и румънци беше блокирано. Белгия отказа да подпише търговското споразумение между Европейския съюз и Канада по време на заседанието на Европейския съвет по външна политика и търговия във вторник, информира Нова тв.


София и Букурещ станаха жертва на вътрешно-политическите борби в Белгия, която осуети постигането на единодушие за подписване на търговското споразумение. Белгийското правителство отказва да подпише заради възраженията на Валонската провинция и социалистите.


Белгия не беше единствената страна, възразила срещу споразумението. Останалите пет държави, сред които България и Румъния обаче, се договориха поотделно с Канада и са готови да оттеглят възраженията си.


„Работим много интензивно, за да разберем белгийските притеснения и да удовлетворим исканията на Брюксел. Оптимист съм, че ще успеем и ще стигнем до подписване на споразумението, макар че още не сме на този етап", обясни еврокомисарят по търговията Сесилия Малстьом.


Условието на България, за да парафира, е отпадане на визите за български граждани, за да може да се развива успешно търговията с Канада. Правителството в София се договори с Отава този процес да се осъществи поетапно от 1 май догодина.


Подписването на споразумението трябва да стане на специална среща между Канада и ЕС следващата седмица, но ако дотогава не бъде преодоляна белгийската съпротива, това може да се отложи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог