Свързани новини

17.10.2016 11:33

Ген. Радев: Ще подкрепям само това, което е в интерес на хората

Видян 1358 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Аз съм готов да работя с всяко правителство. Това, което се прави в интерес на народа, ще го подкрепям, но това, което е в ущърб, ще се противопоставям. Моята кауза е България”. Това заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от ИК и подкрепен от БСП, в ефира на Бтв. На въпрос, как ще работи с правителството на ГЕРБ, той припомни, че са заявили, че ако загубят на първи тур, ще подадат оставка. Според него има криза на управлението в загубата на ценности и доверие. „Не трябва да подценяваме българските граждани. Всички политици се надяват хората да имат амнезия, но те помнят кой какво е направил или не. Българите вече се отнасят все по-критично към своето битие и имат по-големи надежди за своето бъдеще”, каза още ген. Радев. „Не искам да се бъркам в десницата, но те са в коалиция и ми звучи странно кой кого напада и защо. Без пробив в монопола на новата партия-държава ГЕРБ, демокрацията ни ще става все по-бутафорна”, допълни още той. Като пример посочи, че депутатите си гласуват отпуска, а премиерът лично, без право, свиква заседание на НС.


 Кандидатът за президент е на мнение, че в тези избори има голям залог. „Има голяма мобилизация на БСП, но също толкова голяма е и на тези, които не са гласували за нея или дори са безпартийни”, каза още той. Според него хората искат да видят ново лице и нетипичен политик, заставайки с цялата своя биография. Хората избират личност. „Не съм допускал никой и не съм бил ухажван от партии. Няколко дни преди оставката ми, ми се обади Корнелия Нинова”, каза ген. Радев. Той припомни, че Борисов е започнал нападки срещу него още през август. „Дадох съгласието си да бъда номиниран след думите на премиера, с които бяха засегнати всички мои колеги. Не може да се отнася така към хората, които рискуват живота си за България”, коментира той. "Летците ни и българската армия продължават да бъдат продавани от политиците ни. С това няма да се примиря”, категоричен бе той.


По повод днешния празник на авиацията и ВВС той заяви, че този ден ни дава чувство на гордост, защото преди 104 години България отваря славна страница в световната история. „Тя показва, че народ като нашия може да бъде инициативен, борбен и да има голямо бъдеще”, допълни ген. Радев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Нещата не са конфликтни, а просто различни

Нещата не са конфликтни, а просто различни. Днес ще