Свързани новини

13.10.2016 14:24

Ген. Радев: Ще съдействам за развитието на туристическия бранш

Видян 960 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Многократно сме обсъждали проблемите в туризма. Това е много важен отрасъл за България. Президентската институция може да помогне за развитието му чрез активен диалог с другите институции“. Това заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от ИК и подкрепен от БСП, по време на среща с представители на туристическия бранш във Велинград. Като основни проблеми присъстващите посочиха административните пречки, бавни процедури, тежки режими и регулации. „Проблеми с липсата на кадри. Рекламата също е недостатъчна  на държавно равнище“, допълни ген. Радев. Според него е необходим активен диалог, от който зависи решаването на проблемите. Той е на мнение, че трябва стратегия за образование, която да работи активно за нуждите на бизнеса и туристическия бранш. „Президентската институция може и да съдейства за засилена реклама“, подчерта той. Ген. Радев посочи, че Велинград, като СПА-столица, е място, което трябва да се налага и представя, за да привлича повече туристи. Ген. Румен Радев подчерта, че президентът може да съдейства и за засилване на контактите с туристическия бранш по време на различни делегации в чужбина, за да се развива и бизнесът.


По повод общественото недоволство за добива на волфрам край с. Кръстава, ген. Радев заяви, че ще се бори за решаването на този проблем, защото случаят е скандален. По неговите думи трябва да се наблегне на националната сигурност, а здравето на хората също е част от нея. „Това трябва да се прекрати, дори с граждански протести. Не трябва да се допуска“, категоричен е ген. Радев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.