Свързани новини

11.10.2016 18:00

Легално ли ни газят на Зебра?

Видян 3121 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Скандалното становище на Висшия адвокатски съвет "сгазеният пешеходец е виновен" не е било прието от Съвета. Според публични изявления във Фейсбук на няколко от неговите членове, няма свиквано и провеждано заседание, на което да е обсъждано и приемано решение за одобряване на Становището по т.д. №2/2016 г. на ОС на Наказателната колегия на ВКС. Ако това е вярно, значи няма легитимно становище на ВАдвС, а на някои негови членове, които са действали вместо Съвета!” Това заяви пред 19 минути адвокат Александър Пелев.



Реакцията на адвокатите идва, след като в медиите се появи информацията, че че правото при пресичане на пешеходна пътека невинаги е на пешеходеца и той може да се окаже виновен при инцидент. А като източник бе цитиран Висшият адвокатски съвет. Излиза, че ако не си дал сигнал преди да пресечеш си виновен дори да не те бутнат. А шофьорът не носи вина. Интересно е как ще се доказва дали и по какъв начин сме сигнализирали преди да ни сгазят.

„До момента единствено членът на Съвета адвокат Милен Ралчев от Варна заявява, че е автор на становището. Интересно е, че той e бил защитник на Диян Станчев, който уби Лора Казанлиева на пешеходна пътека и присъдата по това дело стана повод Главният прокурор и министърът на правосъдието да поискат ВКС да тълкува закона! Каква е причината именно адвокатът, защитник на убиеца на Лора да напише и ВАдвС да внесе като свое това становище, с което значително се оневиняват шофьорите за сметка на пешеходците? Кой има интерес от такова решение? Според специалисти по наказателно право, най-голям би бил интересът на застрахователите, за да се освободят от плащане на обезщетения на пострадали пешеходци. До момента остава не известна позицията на Председателя на ВАдвС адвокат Ралица Негенцова, която е подписала и изпратила становището във ВКС.
Още една новина предизвика негативен отзвук в обществото. Убита на Зебра жена дължи пари за глоба за неправилно пресичане. Повече от година след смъртта ѝ родителите на Ина Симеонова са притискани от съдебни изпълнители да платят, съобщи Нова ТВ. От 20 лева обаче глобата става вече 120 лева.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще